Sluitingstornooi Amsterdam 2023

17-12-2023

Het Sluitingstornooi van Pickleballclub Amsterdam 2023 stond in het teken van de beeindiging van het jaar 2023 voor de leden van de Amsterdamse pickleballers; maar door de goede verstandhouding tussen de twee voorzitters Pim en Hugo kwam er dit jaar een Antwerpse Picleballclub meespelen en met succes: het werd een aangename pickleballnamiddag met net zoals bij ons een tornooi waarin iedereen met en tegen iedereen speelt. Op het einde van deze zondagavond werd er een rangschikking gemaakt waarbij onze gewaardeerde speler Wim M de gouden plak kon pakken en onze Mario L beslag legde op een bronzen medaille...Het oogt naar meer en de Amsterdammers hebben al toegezegd om in 2024 naar Antwerpen te komen. Na de terugreis was er nog een gezellig etentje met alle spelers in Het Hofke van Ranst.

Reeds vroeg waren de spelers uit Antwerpen vertrokken met z'n vijven in één auto, vanuit Wommelgem. De reis was naar het schijnt goed verlopen en nadat ze terug op de grond stonden was het net geen half twaalf. Verbaasd keken ze dan ook rond dat er nog niks te zien was in de sporthal, waar ze zo'n twee maand geleden ook geweest waren. Cafetaria ging maar om drie uur open (hoe kan je nu in godsnaam je kost verdienen en de evt klanten op hun honger of dorst laten zitten)?

Uiteindelijn kwamen er dan toch nog wat mensen binnengewandeld in sporthal De PijP en werd de zaal speelklaar gemaakt. De veldjes werden afgescheiden door mooie oranje balken(gemaakt uit een soort harde mousse) en een interessant gegeven was het ballenkanon, waar de byespelers zich konden bezighouden wanneer ze niet hoefden te spelen en tegelijker tijd nog een klein prijsje wonnen als ze de ballen in één van de twee kratten konden krijgen bij het retourneren.

Op het einde van de dag , na de finale begon de prijsuitreiking: onze Mario L behaalde de brons en koos als naturaprijs een minipaddle. Wim M behaalde zowaar goud en koos eveneens een minipaddle. Weer een positieve dag voor PICKLEBALL ANTWERPEN dat weeral internationaal op de pickleballkaart prijkt. Na de terugrit schoven we onze beentjes allemaal onder tafel in "Het Hofke van Ranst". Rond 12:00 waren we thuis, kropen in ons bed en vielen als een blok in slaap, dromend over nog meer prijzen.

Bronzen plak

Gouden plak