MEDIA

HIER VIND JE PERSARTIKELEN DIE BETREKKING HEBBEN OVER PICKLEBALL


Verschenen in de "FEELING" van april

Naar aanleiding van het bezoek van redactrice Evy van Feeling, waarbij ze twee uurtjes de kans kreeg om mee te spelen onder begeleiding van onze trainer Danny, onthouden we volgende puntjes:  

- pickleball is minder hevig en ingewikkeld dan padel

- pickleball voor iedereen


Pickleball Antwerpen in reclameboekjes

Onder andere in "De Passant" en het "KRONIEKSKE" verschijnt onze reclame regelmatig in 88:000 brievenbussen.


Verschenen in "HUP", het tijdschrift van Gezinssport Vlaanderen

In "het Pleidooi" brengen zij maandelijks nieuwe of minder bekende sporten in de schijnwerpers. Laatst waren wij aan de beurt. Een journaliste en een fotograag kwamen langs om een prachtige reportage neer te zetten in hun bondsblad.

Ga HIER naar het verslag van HUP


In VS breidt niet padel maar pickleball zich als olievlek uit

Een zeer interessant artikel verschenen in de Nederlandse Volkskrant; het toont nog maar eens aan wat voor fantastische sport pickleball wel is... Vanuit New York bericht Koen van der Velden wekelijks ontwikkelingen in de Amerikaanse sport. Vandaag: hoe Amerikanen verslingerd raken aan pickleball. Hieronder kan je drukken voor zijn volledige verslag.

Ga HIER naar het verslag vanuit New York


PICKLEBALLEN IN ANTWERPEN

Gisterenavond 19 oktober 2022 kwam de pers langs in sporthal Mariënborgh te Edegem, en die schreven een mooi verhaaltje naar aanleiding van het interview met onze voorzitter Hugo Cassimon. Tegelijkertijd nam de fotograaf van dienst een reeks prachtige actiefoto's van aanwezige ORA-liftenwerknemers, die er duchtig op los mepten.

Het verscheen in de Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad.


Kim Clijsters steekt geld in "het nieuwe padel"

(en ze is niet de enige wereldster die erin gelooft)

Pickleball, een mengeling van tennis, pingpong en badminton, is op dit moment de snelst groeiende sport in Amerika. Een sport waar televisiezenders én investeringsfondsen 'big money' in zien. Een van die fondsen heeft nu samen met zevenvoudig Superbowl-winnaar Tom Brady en 'onze' Kim Clijsters een team gekocht dat zal deelnemen aan de officiële Amerikaanse pickleball-competitie.

Kim Clijsters is naar eigen zeggen van 'pickleball' gaan houden. - © BELGA

"Natuurlijk ben ik enthousiast over deze investeringsopportuniteit", zegt Kim Clijsters in een persbericht waarin de Major League Pickleball (MLP) het nieuws aankondigt. "Maar wat me het meest boeit aan mee eigenaar worden van een MLP-team, is dat ik de toekomst van pickleball - een sport waar ik van ben gaan houden - mee vorm kan helpen geven, samen met geweldige mensen, die toevallig ook enkele van mijn beste vrienden zijn", aldus nog de zesvoudige Grand Slam-tenniskampioene.

Hoeveel geld Kim & co hebben geïnvesteerd, is niet bekendgemaakt, maar volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC betaal je voor een team in de MLP "al gauw een getal van zeven cijfers". MLP-oprichter Steve Kuhn is ervan overtuigd dat tegen 2030 alleen al in Amerika meer dan 40 miljoen mensen pickleball zullen spelen, zeker nu bekende namen als Tom Brady en Kim Clijsters, maar ook basketlegende LeBron James en tennisser James Blake, er zich volop achter scharen. In 2023 is er ongeveer twee miljoen dollar aan prijzengeld te verdelen.


Vergeet padel, nu spelen we pickleball

Amerikaanse racketsport in opmars in Vlaanderen

Vergeet padel. De nieuwe sport in opmars is pickleball. In de Verenigde Staten spelen intussen bijna vijf miljoen mensen het spelletje. En ook in Vlaanderen schiet de racketsport als een raket de hoogte in. "Eens je begint, ben je verslaafd."Dit bericht verscheen in Het Laatste Nieuws op 22 augustus 2022


Een reportage van ROB TV over pickleball met Kassandra Bourgeois en vele buitenlandse sporters aan het woord. Inclusief videofilmpje. Klik hieronder voor de connectie.


De rijzende ster onder de racketsporten: wordt pickleball nog populairder dan padel?