MELICK 2023

30-09-2023

30/09/2023 Ons eerste internationale tornooi werd een onverhoopt succes! Met een gouden plak naar huis komen als nieuwkomer: het zijn er weinigen die dat kunnen voorleggen. Onze dank gaat dan ook in de eerste plaats uit naar Marleen en Yves. Doch ook Danny, Mario en Wim lieten zich niet onbetuigd en wisten menigeen te verrassen met hun met wijlen subliem spel. Al bij al een dag die voor eeuwig genoteerd staat in de annalen van onze prille club PICKLEBALL-ANTWERPEN. Jammer dat Nele in laatste instantie moest afzeggen wegens werkverplichtingen...

Ziehier onze afvaardiging op het 4de LIMBURG OPEN

We hebben ze een poepje laten ruiken...

Met 158 deelnemers werd dit jaarlijks tornooi gespeeld/verdeeld over twee sporthallen. Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar laat wel blijken dat onze geliefde sport in de lift zit. Tussen Nederlanders, Duitsers, Belgen vonden we ook voor de eerste maal een Antwerpse club terug: PICKLEBALL-ANTWERPEN: met vijf deelnemers begonnen we met een gevoel van "amai, wat is dat hier" en "we gaan ervoor" tot "we doen ons best en zien verder wel hoe het loopt".

Alleszins werd het geen afgang voor onze leden en konden we met afwisselende resultaten de dubbels mannen en dubbels vrouwen tijdens de voormiddag afvinken. Effe gezellig eten met z'n allen op de middag zo'n drie kilometer verderop terwijl Danny nog aan het netwerken ging met één van de inrichters van het tornooi in Gelsenkirchen, bracht de groep nog dichter bij elkaar, en dat merkten we al vlug in de namiddag: Wim had Danny gekoppeld aan een speelster van Aarschot: Margot. Ons andere duo was Marleen en Yves. Wat een namiddag zou het worden!

De eerste partijen van Margot en Danny leverden een twee op twee op. Marleen en Yves wisten hun eerste partij te winnen en verloren hun tweede partij. De derde partij kwamen beide duo's tegen elkaar uit: winst voor Marleen en Yves. Zodoende hadden beide ploegen twee van de drie partijen gewonnen. Het was wachten wie er naar de halve finales mocht...

Uiteindelijk kwamen de matchpunten eraan te pas en mochten Marleen en Yves de halve finales betwisten. Een spannende halve finale, waarin onze leden toch de bovenhand haalden, maar waar de tegenstrevers zich niet van hun beste kant lieten zien (op sportief vlak). In de finale kwamen ze dan nog eens op een weinig sportieve manier supporteren voor de tegenstrevers van ons duo, maar Marleen en Yves lieten zich niet vangen en wisten op de juiste momenten toe te slaan, nadat ze een ruime achterstand wisten in te halen. Een thriller van formaat, met alle ingrediënten aanwezig!

Bleef er ons nog de prijsuitreiking van dit prachtig en geslaagd tornooi met een hip hip hoera voor PICKLEBALL-ANTWERPEN.