PICKLEBALL

Pickleball is een combinatie van 4 sporten in 1: tennis, badminton, padel en pingpong (tafeltennis). Je speelt het meestal in dubbels(2 tegen 2), maar enkel spel gaat ook.

Het wordt gespeeld op een badmintonveld met een tennisnet, een plastieken balletje met gaatjes (wiffle) en een paddle.

Door de kleinere afmetingen van het veld, de geringere snelheid van de bal en de onderhandse opslag is dit spel makkelijker dan tennis. Na een korte introductie en gewenning aan het materiaal, kan er direct een partijtje gespeeld worden. Hiermee is het een ideale sport voor iedereen, alle leeftijden en elk niveau; ook voor senioren die nog geen ervaring hebben met racketsporten.

Regelmatig geven we een demodag, of nodigen we trainers uit, waarbij opleiding en uitleg centraal staan en onze leden sterker worden.

Ook tijdens onze gewone speeldagen kan je steeds vragen om het spel eens uit te leggen! Bekwame spelers leren je graag de kneepjes van het spel.


BALLEN

  • Ballen of wiffles bestaan in allerlei kleuren.
  • Meestal wegen ze rond de 25 gram en een diameter van 70-75
  • Er wordt onderscheid gemaakt tussen in- of outdoor ballen; dit wordt gekenmerkt door het aantal gaatjes in de ballen, zodat de wind er  makkelijker door kan en geen invloed uitoefent.

PADDLES

  • Paddles zijn er in verschillende afmetingen en materialen. Meestal wegen ze tussen de 200-250 gram, zijn ze tussen 100-200 mm dikte en de lengte kan schommelen tussen de 35-50 cm, meestal rond de 40 cm.
  • Er zijn paddels van hout, aluminium, carbon of koolstofvezel, grafiet, glasvezel...

NET

Meestal is het een moduleerbaar systeem met nylon net.

Het net is 6,70m breed en 90 cm hoog aan de zijkant.Reglementen vind je verder op deze site.