Gemeente Zwijndrecht

14-02-2023

Een prachtig initiatief van de Gemeente Zwijndrecht die in januari een initiatiecursus pickleball uitschreven had voor de geinteresseerden. Aanvankelijk hadden ze één uur uitgetrokken voor de initiatie van zo'n 20 personen, maar de immense inschrijvingen verplichtte hen om er twee sessies van te maken. De lessenreeks bedroeg 5 opeenvolgende dinsdagen in de gemeentelijke sporthal.

Daar het voor ondergetekende onmogelijk was vorige week, had ik vandaag besloten om eens een bezoekje te brengen. Temeer daar men eerst Pickleball-Antwerpen had verzocht om de initiaties te geven, maar door omstandigheden dienden we hiervoor forfait te geven. Er waren de eerste sessie zo'n 20-tal sportievelingen die kwistig met de paddles zwaaiden onder toeziend oog van de trainer die zijn diploma pickleball had behaald bij Kassandra Bourgeois.

Groot was ook mijn verbazing toen ik tussen de deelnemers mijn oude bridgemaat Stephaan Poppe kon begroeten, waarmee ik dan nadien een gezellig onderonsje had in de moderne cafetaria.

De tweede sessie stonden er zo'n 15 andere sporters in de zaal; tesamen dus zo'n 35 nieuwelingen die onze geliefde sport wilden leren kennen! Hopelijk blijft het niet bij die vijf lessen en hebben ze de smaak te pakken om wekelijks hun sportkledij aan te trekken en hun spel, techniek en tactiek bij te timmeren.