TORNOOI AMSTERDAM

21-10-2023

Een tornooi dat georganiseerd werd door Pim Huberts van Pickleball Amsterdam in het sportcomplex DE PIJP. Een volkse buurt waar een leuke sporthal staat waar we in het Antwerpse of Vlaanderen alleen maar van kunnen dromen... Twee hallen, met elkaar verbonden en voldoende doucheruimtes, toiletten, tribunes boven en een cafetaria, die open bleek!

Nadine en Hugo waren reeds vanaf vrijdag in de buurt van Amsterdam, Nele was op bezoek bij een vriendin in Den Haag (ook niet zo ver weg) en Mario, Danny en Tina vertrokken in alle vroegte vanuit Antwerpen richting Parking P+R Noord in Amsterdam. Niet al te best aangegeven en veel kilometertjes rondgereden, maar uiteindelijk was rond 09:00 toch iedereen present en konden we naar de Metro stappen. Daar aangekomen tickets gekocht en een kwartiertje later (5 stops) waren we in de Amsterdamse wijk "De Pijp". Tien minuutje lopen en we kwamen in een echte volksbuurt met daarin centraal gelegen een sportcomplex, niet ver van de alom bekende straatmarkt in de Albert Cuypstraat. Een prachtig complex zoals er maar weinig zijn in Vlaanderen, laat staan in de provincie Antwerpen! Twee grote hallen met telkens 9 badmintonveldjes, waarvan er 6 werden weerhouden om te picklelen. Ontelbare kleedkamers met douches, toiletten, tribunes boven en een leuke cafetaria.  

Onze vier spelers van Pickleball-Antwerpen speelden zowel in de ochtend de Dubbels Vrouwen (Nele en Tina) en de Dubbels Mannen (Danny en Mario). In de namiddag werden dan de Mixed Dubbels afgewerkt met onze beide teams Danny/Nele en Mario/Tina.

In de voormiddag behaalden Danny en Mario de Zilveren plak na een spijtig verlies in de finale, maar ja de tegenstrevers speelden al een hele tijd langer dan onze jongens...

Nele en Tina wonnen twee van de vijf partijen die ze speelden en moesten ook opboksen tegen dames die al een hele tijd langer speelden dan zij zelf. Dat belooft alvast voor de toekomst!

In de namiddag konden enkel Danny en Nele zich doorzetten met zicht op meer, doch zij bezweken in de kwartfinales na een spannende wedstrijd waarin ze eerst lange tijd voorstonden. Jammer, maar geen tweede medaille voor onze club.

Hopelijk volgende keer... WIE GAAT ER MEE NAAR NAMUR op 4/5 december eerstkomende? Graag rechtstreeks invullen op de site van PICKLEBALL GLOBAL en doorgeven aan ons als je je hebt opgegeven.

een dikke proficiat aan al onze aanwezige spelers