TOERNOOIEN in OKTOBER

30-09-2022

Bekijk hieronder de toernooien, voorzien in oktober/november 2022. De moeite waard! Niet enkel om (mee) te spelen, maar ook om eens gewoon te gaan kijken en het "aanvoelen" van de grote Pickleballfamilie!


1/10 Melick (Roermond)

ZA 01 okt 2022 • 10:30 uur
Melick • Feel Fit Center Roerdalen

Limburg Open Pickleball 2022

Na enkele jaren waarin het toernooi vanwege corona niet georganiseerd kon worden, wordt op zaterdag 1 oktober het Limburg Open Pickleball georganiseerd.

Pickleball is een relatief nieuwe sport die de laatste twee jaar sterk aan het groeien is. Het is een combinatie van tennis, tafeltennis en badminton, heel laagdrempelig en geschikt voor jong en oud. Bij de tennisvereniging in Melick wordt al een aantal jaren pickleball gespeeld en wordt ook het Limburg Open Pickleball georganiseerd.

De inschrijving is inmiddels vol. Er zijn ongeveer 80 deelnemers, waarvan de helft zorgt voor een internationaal karakter. Zo zijn er deelnemers uit België, Duitsland, Engeland, Amerika en Finland.

Het toernooi wordt op 1 oktober om 9.30 uur op het tennispark in Melick geopend met koffie en vlaai voor alle deelnemers. Daarna vinden vanaf 10.30 uur de wedstrijden plaats in het naast het tennispark gelegen Feel Fit Center Roerdalen. De prijsuitreiking in de diverse categorieën is om 18.00 uur, waarna alle deelnemers een buffet krijgen aangeboden in de kantine van LTV Melick. De dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn.

Lijkt het je leuk een keer te zien wat pickleball inhoudt? Toeschouwers zijn zaterdag 1 oktober van harte welkom, de toegang is gratis. Wil je het zelf een keer proberen, dan kun je vrijblijvend een keer aansluiten. Er wordt elke zaterdag gespeeld van 10.00 -11.00 uur in het Feel Fit Center Roerdalen aan de Apollolaan in Melick. Voor materiaal wordt gezorgd. Je hebt alleen sportschoenen nodig.

Wellicht tot ziens op zaterdag 1 oktober bij het Limburg Open 2022 of op een andere zaterdag om een keer mee te spelen. De organisatie van het Limburg Open Pickleball wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Roerdalen in Beweging. Onze dank hiervoor!


6-9/10 Gelsenkirchen

2e Duitse "Oktoberfest" Open.

We zijn zo opgewonden om het 2e Duitse "Oktoberfest" Open in 2022 te organiseren na 3 jaar pandemie- vertraging, zoals jullie allemaal weten.

Het toernooi wordt gehouden in de fantastische locatie "Berger Feld" in Gelsenkirchen, direct naast het indrukwekkende voetbalstadion en de thuisbasis van FC Schalke 04. We zullen 15 banen hebben in 2 verschillende zalen op dezelfde verdieping met een mooie tribune en een centre court in de grote zaal.

Toernooischema en evenementen

We organiseren dit evenement van woensdag 06 oktober tot en met zondag 09 oktober.

Zie onderstaand schema wat evenement op welke dag plaatsvindt.

 • Donderdag 06 oktober - Gratis trainingen - Clinics
 • Vrijdag 07 oktober - Heren- en damesenkelspel
 • Zaterdag 08 oktober - Heren- en Damesdubbel
 • Zondag 09 oktober - - Gemengd dubbel

Alle evenementen beginnen als een round robin, gevolgd door een enkele knock-out tot aan de finale. Alle spelers krijgen gegarandeerd minimaal 4 games per evenement waaraan ze deelnemen. De toernooidirecteur behoudt zich het recht voor om categorieën samen te voegen als er onvoldoende inschrijvingen zijn.

Locatie

Locatie:

Brede school "Berger Feld"

Adenauer Allee 110

45891 Gelsenkirchen


5-6/11 Köln

Cologne Open 2022

Op 5 en 6 november 2022 gaan de Cologne Open van start.

Locatie:

ACR Sportcenter GmbH

Neubrücker Ring

Köln, Deutschland

 • Das erste Cologne Open wird komplett als Double Wettbewerb gespielt.
 • Bei gutem Erfolg planan wir ab 2023 auch Einzelwettbewerbe spielen zu lassen.
 • Zaterdag / Samstag / Saturday 5. November 2022 Womens Doubles & Mens Doubles
 • Zondag / Sonntag / Sunday 6. November 2022 Mixed Doubles
 • Wir versuchen für Samstag Abend noch eine gemeinsames Essen organisieren. Dies ist aber in den 30 EURO Startgeld NICHT enthalten!
 • Wir freuen uns auf euch :-)
 • This first Cologne open will have double division only.
 • For next year (2023) we also plan to have single divisions too.
 • Samstag / Saturday 5. November 2022 Womens Doubles & Mens Doubles
 • Sonntag / Sunday 6. November 2022 Mixed Doubles
 • For Saturday evening we try to get a group dinner set up. This dinner will be NOT included in the 30 Euro entrance fee.
 • We look foreward to welcome you in Cologne :-)

13/11 Almere

NK Pickleball 13 november 2022

Op zondag 13 november 2022 vindt het NK Pickleball plaats. Iedereen is welkom, ook spelers die pas begonnen zijn. Er wordt namelijk in verschillende niveaugroepen gespeeld.

Onderdelen: dames dubbel en heren dubbel in de ochtend en mix dubbel in de middag.

Kosten: 1 onderdeel €15,- 2 onderdelen: €22,50

Deelnemers: iedereen die in Nederland woont of de Nederlandse nationaliteit heeft.

Format: eerst poulewedstrijden en daarna (halve) finales.

Locatie: Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere. Pal naast treinstation Almere Poort en gratis parkeren voor de deur. Sportcafe met drankjes en lunch aanwezig.

Tijd (onder voorbehoud): 9-10 warming up, 10-14 dames en heren dubbel en 14-18 mix dubbel