PICKLEBALL CAMP-1

28-12-2023

Onze voorzitter en zijn vrouw waren voor een paar dagen naar Wolfsburg gereden om een PICKLEBALL CAMP mee te maken in Duitsland, dat werd ingericht door GAMMA SPORTS. Er waren op donderdag 28/12 zo'n 30 personen ingeschreven die nog wat tips en tricks werden bijgebracht door twee Amerikaanse profs: MEGAN FUDGE die in de top 5 staat van de wereldranking singles en van RYLER deHEART, die in 2023 5 medailles won op de APP TOUR.

Omstreeks 13:00 begonnen de cursisten binnen te stromen en begon elkeen op zijn eigen tempo aan de opwarming; individueel plezierig om te aanschouwen, met veel inspiratie en afwisseling tussen de spelers. Rond 13:30 arriveerden ook de lesgevers, die ook aan hun opwarming begonnen met veel interesse van de aanwezigen, dat moet niet gezegd worden.

De grote moderne zaal met zo'n 12 badmintonveldjes werd gesplitst in twee delen door het neerlaten van tussenschotten. Al dan niet aandachtige toeschouwers namen plaats op de tribune en hadden een prachtige kijk op wat er zich voor hen afspeelde.

Rond 14:00 begon dan de eigenlijke clinic: de groep werd in tweeën gesplitst: een groep van 24 in de grote zaal, onder leiding van Megan en een kleine groep onder leiding van Ryler in de andere zaal.

RYLER deHEART hield zich bezig met de blijkbaar mindere goden en begon met de opwarmingstechnieken en -mogelijkheden, met en zonder paddle; de houding en plaats van de paddle en interessante oefeningen. Tevens lichtte hij een reeks van tacktische richtlijnen uit die je aan de kitchen normaal zou moeten beoefenen. 

Deze clinic duurde een goede drie uur en nadien werden er nog gewone partijtjes gespeeld tot half acht; degenen die wilden konden toen mee in groep gaan eten in de nabijgelegen taverne.

Veel opgestoken tijdens deze tweedaagse; jammer dat er niemand van ons bij was, maar misschien dat we volgend jaar voor een verrassing kunnen zorgen rond deze periode om beide Amerikaanse Profs ook eens naar ons toe te halen... de voorbereidingen zijn alleszins al begonnen!

Het viel ons wel op dat alles zich ROND DE KITCHEN afspeelde

SPORTHAL GIFHORN