DUITSE OKTOBERFESTEN GELSENKIRCHEN 2022

05-10-2022

Dag 1. Niettegenstaande dit tornooi gehouden werd in het Ruhrgebied, moet eerlijkheidshalve toch gezegd worden dat er zich veel groen in deze zware industriezone bevindt, met vele idyllische plekjes aan het water en mooie golfcourts tussen de kastelen die je her en der verspreid vindt.Zelf boekten we de HILTON in Düsseldorf en moesten we dus dagelijks op en neer rijden naar Gelsenkirchen, de thuishaven van onder meer FC Schalke 04.

De eerste dag ging het er maar povertjes aan toe: we zaten eerst op het immens grote domein rond het stadion, daar waar we in feite een andere toegangsweg hadden moeten nemen, maar een paar vriendelijke parkeerwachters leidden ons naar de juiste plek. Daar aangekomen was het allemaal wat sumier: geen vlaggen te bespeuren en hier en daar een kleine spandoek en een papieren pijl op A4 formaat om de weg te volgen... Wat betreft Gratis Trainingen of Clinics hebben we maar weinig bemerkt. Hier en daar was men wel aan het spelen, maar het voelde toch niet al te best aan, in onze ogen. Was men te laat begonnen met de organisatie? De speeldagen zouden het wel uitwijzen; feit is wel dat we bij de volgende gelegenheid er niet van de allereerste dag zullen bij zijn, maar enkel tijdens de effectieve speeldagen.

Dag 2. Een groot verschil met gisteren: auto's op de parking en beweging van mensen op het immense terrein van het schoolgebouw "Berger Feld". Weer de trap op en éénmaal binnen gonsde het van de bedrijvigheid. In de grote zaal met de tribune waren 7 velden opgesteld. Er was een plek voorzien waar je tegen betaling van €1,00 een koffie, water of cake kon nemen en een standje met spullen van het merk JOOLA, tegen 20% van de normale prijs. Wanneer we de gang doorliepen naar de andere zalen, kwamen we aan een andere trap(naar de zalen) die al volop was gedrapeerd met allerlei vlaggen en weer een standje met JOOLA spulletjes. Op de passarelle van zaal 2 en 3 was het centrale bureau gesitueerd: van hieruit werden alle uitslagen genoteerd en werd alle info mede gedeeld via de microfoon en kon je van bovenuit de spelers gadeslaan. Vandaag stonden de enkelspelen op het programma: zowel mannen als vrouwen.

Dag 3. Veel volk op de parking en veel beweging op het domein. Zelfs parkeerwachters aan de ingang van de parking. Maar gezegd dat we kwamen voor het PICKLEBALL EVENT, mochten we gewoon doorrijden. Eens binnengekomen een bedrijvigheid die merkelijk groter was dan gisteren: het waren dan ook de dubbels die vandaag gespeeld werden. Veel Belgen gezien en ideeën opgedaan voor kleding, inrichten van tornooien, contacten gelegd en zo meer...

Dag 4. Laatste dag van de German Open en tevens de plezantste dag: gemengd dubbel. Altijd mooi om naar te kijken en zeker met onze sterren uit België, die zoals gewoonlijk meededen voor de prijzen. Nederlanders hebben we niet zoveel gezien, alhoewel ze er toch moeten geweest zijn... Belgen uit Tournai, Namur, Middelkerke, Diest, Hoepertingen, Aalst enz. liepen rond alsof ze ergens op eigen domein liepen. Veel medailles hebben ze toch maar weer naar huis gesleept...

Al bij al toch een gezellige bedoening, waar vriendschap en kameraadschap hoog in het vaandel staan! We kijken al reikhalzend uit naar het volgende toernooi! Groeten vanuit Duitsland!


Het toernooi wordt gehouden in de fantastische locatie "Berger Feld" in Gelsenkirchen, direct naast het indrukwekkende voetbalstadion en de thuisbasis van FC Schalke 04. We zullen 15 banen hebben in 2 verschillende zalen op dezelfde verdieping met een mooie tribune en een centre court in de grote zaal.

Toernooischema en evenementen

We organiseren dit evenement van woensdag 06 oktober tot en met zondag 09 oktober.

Zie onderstaand schema wat evenement op welke dag plaatsvindt.

  • Donderdag 06 oktober - Gratis trainingen - Clinics
  • Vrijdag 07 oktober - Heren- en damesenkelspel
  • Zaterdag 08 oktober - Heren- en Damesdubbel
  • Zondag 09 oktober - - Gemengd dubbel