G-SPORTDAG in Hofstade

19-10-2023

Vandaag hebben onze voorzitter Hugo en zijn vrouw Nadine, samen met studenten Lichamelijke Opvoeding van de Artesis Plantin Hogeschool Antwerpen, op vraag van S. SPORT // RECREAS en MOEV te Hofstade op de terreinen van Sport Vlaanderen een pickleball initiatie gegeven aan G-sporters van Dagcentrum Het Roerhuis 2, De Ark en BuSo Sint-Janshof OV1. In extremis nog bijgestaan door studenten van Thomas More Turnhout, die opgeroepen werden door Hugo.

We werden verwacht tussen 08:45 en 09:45 aan het Onthaal, dus Hugo kennende was hij er om 09:00 om alle zaken uit te laden en de lijnen te trekken met behulp van speciale linten van S.Sport // Recreas. Gisteren hadden we wat behangerstape geplakt op de basketbalvelden waar alles zou doorgaan maar dat had niet standgehouden door de regenval van de voorbije nacht. Niet getreurd, enkele minuten later verschenen onze krachten van de Artesis Plantin Hogeschool Antwerpen en ging het vlug vooruit. De eerste sportsessie begon om 10:20 tot 11:00. Er was dus nog tijd over om de studenten te briefen en hen PICKLEBALL uit te leggen qua voornaamste regels en puntentelling.

De eerste sessie was ondertussen voorbij, zonder regen en na 20 minuten pauze bood de tweede sessie zich aan: ook weer 40 minuten, van 11:20 tot 12:00. Het was tijd dat we konden schuilen in de auto want de regen viel stilaan met bakken uit de regen. Een lekker broodje aangeboden door de inrichters ging er nadien ook wel binnen, vooraleer we begonnen aan sessie 3. Van 12:50 - 13:30 met onze nieuwe studenten verliep ook vlotjes en de laatste sessie (4) bood zich al snel aan: van 13:50 - 14:30. Dan werd het tijd om alles terug in te laden en omstreeks 15:00 reden we terug naar Antwerpen.