ATLAS COPCO

07-11-2022

Teambuildingsdag van ATLAS COPCO voor 80 werknemers in samenwerking met PICKLEBALL-ANTWERPEN. Een prachtig initiatief van deze multinational om de teamspirit en de fitheid van zijn werknemers te verbeteren met de achterliggende gedachte: een gezonde geest in een gezond lichaam draagt bij tot een beter functioneren op de werkvloer. We beginnen eraan op 8 november 16:00 uur in de eigen sporthal van ATLAS COPCO!

TRAINERS PICKLEBALL mogen zich nog steeds AANMELDEN via +32 477 200 906

Niettegenstaande onze Belgische vrienden ons een beetje in de steek lieten, verkoos het organisatieteam van Atlas Copco, na rijp overleg toch te kiezen om de teambuildingsdag te laten doorgaan en zo het personeel te laten kennis maken met PICKLEBALL. Omstreeks kwart voor twee parkeerden we onze auto voor de poort van de multinational en begonnen we uit te laden: netten, paddles, wiffles, mandjes met uitslagenformulieren, een geluidsinstallatie en nog veel papierwerk.

Na kennis gemaakt te hebben met Elke en Sonja van het organisatieteam Atlas Copco, begonnen we de netten op te stellen: 9 stuks in totaal. Er zouden in totaal 36 teams meespelen van 2 personen, ingedeeld in 9 poules. Bedoeling was om de vier teams van elke poule zijn drie wedstrijden te laten spelen op hetzelfde veld, wat betekende dat er op elk veld zes wedstrijden zouden gespeeld worden. Even voor vieren kwamen de eerste enthousiastelingen de sporthal al binnengehuppeld en al vlug werd het een levendige bedoening. Na het welkomstwoord, was het aan Hugo om de spelregels wat uit te leggen en de puntentelling te verduidelijken. Na een poosje paddlegewenning en omgaan met de wiffle (plastieken balletje met gaatjes) was het tijd voor het "echte werk" en begaven de verscheidene teams zich naar hun gevechtsveld. Afgesproken werd om partijen te spelen van 10 minuten. De tijd werd geprojecteerd op het grote bord op de muur en de minuten tikten weg. Tussen elke partij was er opzwepende muziek te horen, terwijl de uitslagen netjes werden ingegeven.

Eindelijk was het verdict gevallen: van de besten van de negen poules werden er acht weerhouden om de kwartfinales te spelen. Even was er hilariteit omdat er een poule was waar een ploeg die de drie wedstrijden allemaal gewonnen had toch niet kon doorgaan omdat een ander team gewonnen had met de puntenaverage. Na de kwartfinale volgde dan de halve finale en de kleine en grote finale... Hoe die afliepen zul je te weten komen als je op de prijsuitreiking aanwezig was.

Feit is dat iedereen zich reuze geamuseerd had en er verscheidene personen wel eens een keertje wilden komen kijken of meespelen op onze wekelijkse speeldagen in sporthal MARIËNBORGH, een paar honderd meter verwijderd van de oh zo getrouwe eigen sporthal van Atlas Copco! Moe maar voldaan reden Hugo en Nadine huiswaarts, na eerst nog even Joppe van Fros Multisport Vlaanderen te hebben afgezet aan Berchem Station. Bedankt voor de hulp, Joppe! Ook een dikke dankjewel aan Elke, Sonja en Maxime. Hopelijk tot een volgende keer...