7 BASISREGELS

Strategie is heel belangrijk in het spel van pickleball.

Pickleball is niet alleen een fysiek spel, maar ook een mentaal spel.

Je strategie op het pickleballveld kan het verschil zijn tussen winst of verlies.

Sommigen zeggen dat pickleball als schaken is; makkelijk te spelen en moeilijk onder de knie te krijgen.

Leer daarom deze pickleball strategie tips om u op weg te helpen of om de juiste weg te kiezen om de pickleballsport te beheersen.

1. Beweeg je voeten en buig je knieën

Dit klinkt eenvoudig, maar het is moeilijker en wordt meer verwaarloosd dan je denkt.

Zeg bewust tegen jezelf dat je je voeten moet bewegen en je knieën moet buigen.

Je zal verrast zijn met het verschil in je schotuitvoering!

2. Bekijk en sla de wiffle voor je 

Hoe kan je de wiffle slaan als je er niet naar kijkt? Kijk hoe de wifflebal je peddel raakt en negeer al het andere zoals spelers, toeschouwers, je partner, je volgende schot, enz.

En, om je te helpen naar de wiffle te kijken, zorg ervoor dat je de wiffle voor je lichaam slaat!

3. Wees "pickleball ready" met je paddle "up"

Het spel van pickleball kan zo snel gebeuren. Om jezelf de beste kans te geven om te reageren op een snel bewegende pickleball, moet je met de paddle voor je lichaam staan. Dit zal je reactietijd verkorten, omdat het een ding minder is om te doen.

Verwacht ook altijd dat de wifflebal terugkomt! Laat je waakzaamheid niet verminderen omdat je denkt dat je een goed schot hebt geslagen. Verwacht dat de wiffle terugkomt!

4. Blijf geduldig

Geduld is zo belangrijk in de pickleballsport. Geduld oefenen als speler op het pickleballveld is een vaardigheid die te veel spelers niet hebben. Vaak verliest de speler die als eerste de wiffle versnelt het punt, omdat de tegenaanval door de tegenstander beter is dan de eerste versnelling. Dus, wees geduldig! Val alleen aanvalbare pickleballs aan of boven de bovenkant van het pickleballnet, in plaats van niet-aanvalbare pickleballs onder het net.

5. Hou de wifflebal laag

Een lage pickleball voorkomt dat je tegenstanders met een agressief schot in het offensief kunnen gaan. Let dus op je peddelhoeken en het tempo van je schoten om de wifflebal laag te houden, maar boven het pickleballnet.

6. Communiceer, communiceer

Jij en je partner moeten communiceren tijdens een rally en tussen de schoten door. Bv communiceren wie wiffleballen neemt die in het midden landen, wie voor de lob rent, of je bepaalde schoten wel of niet voorbij laat gaan, dewelke buiten de lijnen landen? En vergeet niet om strategie en enkele bemoedigende woorden (zoals "go partner!") tussen de punten te communiceren.

7. Laat de uitballen gaan

Eén van de moeilijkste schoten in pickleball is degene die je NIET moet slaan (de outballen)! Wees op zoek naar ballen! Buk en ontwijk die out-ballen, zodat je je  tegenstanders niet helpt om op het punt te blijven.


Beheers deze basisprincipes en je bent op weg om een betere pickleball speler te worden!