A P P   -   T O U R

De Association of Pickleball Players (APP) heeft haar eerste overzicht van 2024-evenementen aangekondigd, met het hele jaar door minimaal 20 wedstrijden.

Vanaf januari 2024 begint de APP aan zijn sterkste kalender in de geschiedenis van de organisatie, inclusief verbeterde APP Tour- en APP Next Gen-evenementen, de introductie van APP Signature-competities, meer internationale toernooipartnerschappen, aanzienlijk meer prijzengeld voor pro-spelers en een uitgebreid uitzendpakket over digitale en lineaire platforms.
De APP Tour 2024 zal in totaal minimaal 12 evenementen bevatten - vier APP Tour Majors en acht APP Tour Primary-toernooien. APP Tour Majors worden gehouden in de grootste en beste faciliteiten ter wereld - in Fort Lauderdale, Miami, New York City en Zuid-Californië - en bieden hogere portemonnees voor professionele spelers, een verhoogde ervaring voor fans en verbeterde televisiedekking. APP Tour Major-toernooien bieden drie keer het prijzengeld van 2023 Tour-evenementen, waarbij minimaal $ 150.000 per evenement wordt uitbetaald en Primary-evenementen bieden het dubbele van het prijzengeld van 2023 Tour-evenementen, waardoor de portemonnee wordt verhoogd tot $ 100.000 per evenement.

In 2024 zal de APP haar inzet vergroten om professionele en recreatieve pickleball in de huizen en op de apparaten van pickleball-fans te brengen via een verbeterd digitaal en lineair uitzendpakket. Volledige details van een sterk verbeterde digitale en lineaire uitzendlei zullen binnenkort worden aangekondigd.

Een belangrijke toevoeging aan de 2024-kalender zijn APP Signature Events, die jaarlijks worden gehouden, en voorzien zijn van nieuwe formaten die zijn ontworpen om professionele en amateurspelers meer mogelijkheden te geven om deel te nemen en prijzengeld te verdienen. Het eerste APP Signature Event van 2024 is de APP Collegiate Championships, gehouden van 3-7 januari, en zal de beste college pickleball-teams uit het hele land bevatten. Locatie, formaat en registratiegegevens van de APP Collegiate Championships worden volgende week bekendgemaakt. Andere APP Signature Events zijn onder meer:

  • De AARP Champions Cup: een toernooi speciaal ontworpen voor spelers van 50 jaar en ouder
  • De APP Women's Open: een evenement gebouwd om de beste vrouwelijke prof- en amateurspelers van de sport te laten zien en het vrouwenspel te verheffen
  • De APP VS Indoorkampioenschappen: een jaarlijks indoorevenement dat naar steden in het hele land reist
  • De APP Atlantic Cup: een internationale teamcompetitie tussen Team USA en Team Europe

In 2024 en daarna zullen meer APP Signature Events worden aangekondigd.
De APP-evenementenkalender voor 2024 in de VS wordt afgerond met drie APP Next Gen-toernooien, waar aspirant-pickleball-professionals van 16-23 jaar deelnemen aan toernooien tegen hun leeftijdsgenoten, en mentorschap ontvangen van APP Next Gen National Team Head Coaches die aanwezig zullen zijn bij toernooien, input en coaching ter plaatse bieden. Bovendien worden de leden van het 2024 APP Next Gen National Team in januari 2024 aangekondigd.

Bovendien zal de APP de snelle groei van augurkbal wereldwijd blijven stimuleren en ondersteunen, voortbouwend op de partnerschappen van de organisatie in Engeland, Spanje, Zweden, India en Australië, met nieuwe internationale aankondigingen op komst. De APP is trots op zijn status als de belangrijkste aanjager van competitieve en recreatieve augurkbal wereldwijd.
"De APP is in 2023 steeds sterker geworden en we zijn verheugd om voort te bouwen op de successen die we dit jaar hebben genoten", aldus Tom Webb, Chief Marketing Officer van de APP. "We zullen grotere en betere toernooien hebben dan ooit tevoren, met meer prijzengeld voor de professionele spelers en een groter uitzendpakket. We voegen minimaal vijf baanbrekende nieuwe toernooien toe via onze APP Signature Events, en we blijven Amerika's toekomstige pickleball-sterren vinden en ontwikkelen via de APP Next Gen-serie en onze internationale bezigheden. We leiden de wereld in het kweken van augurkbal, en we zijn nog maar net begonnen."